Upper City?

For discussion, WIPs, and downloads of the DMI (Dynamic Map Idea)

Moderator: Moderators

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 1353
Joined: Tue Jul 10, 2007 4:10 pm

Upper City?

Postby RepSharpshooter » Tue Jul 01, 2008 5:20 pm

As I added platforms like so:
Image

It got me thinking, hey, couldn't we make an "upper city" that connects the upper parts of all the tall buildings? Sorta like taris' upper city. It depends how many people are making very tall buildings. If you are making a tall building, let me know so we can gauge whether this is worth doing or not.

Also, if you have a building and it's not tall, you could always just extend it up really far, and leave it all empty except for an elevator going up to meet the upper city streets.

2008 Most Technically Challenging Avatar
User avatar
Posts: 2376
Joined: Tue Feb 12, 2008 7:46 pm
Location: NJ, USA
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: League of Legends
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Upper City?

Postby obiboba3po » Tue Jul 01, 2008 5:25 pm

i think that would be really awesome. it would make the city a whole lot more interesting :P

Hoth Battle Chief
User avatar
Posts: 3401
Joined: Sun Aug 20, 2006 9:25 am

Re: Upper City?

Postby Dohnutt » Tue Jul 01, 2008 5:32 pm

Yeah, I definitely agree. It adds whole new possibilities.

2008 Best Amateur Avatar
User avatar
Posts: 256
Joined: Wed Jan 23, 2008 6:49 pm
Location: Somewhere in the Midwest

Re: Upper City?

Postby Crazy_Ewok » Tue Jul 01, 2008 6:00 pm

An upper city sounds excellent. I have one question though. How do we make the elevator?

Sith Lord
User avatar
Posts: 1779
Joined: Thu Aug 24, 2006 5:22 pm
Location: Building a railway to Coruscant

Re: Upper City?

Postby trainmaster611 » Tue Jul 01, 2008 6:03 pm

Moving objects :?

Sounds like a good idea, but you're going to need a lot of tall buildings first. And at the same time, this might kill the activity on the ground level. Now everyone will build tall buildings and no one is ever going to walk on the ground :lol:

Lieutenant General
User avatar
Posts: 726
Joined: Wed Aug 23, 2006 3:44 pm
Location: Building a legion of papercraft models.
Projects :: No Mod project currently.
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Upper City?

Postby Challenger33 » Tue Jul 01, 2008 6:09 pm

There are several tall buildings on Coruscant, yet you see people walking on the ground level in Attack of the Clones. ;)

I plan on making a tall building, and I think this would be a great addition.

2008 Best Amateur Avatar
User avatar
Posts: 256
Joined: Wed Jan 23, 2008 6:49 pm
Location: Somewhere in the Midwest

Re: Upper City?

Postby Crazy_Ewok » Tue Jul 01, 2008 6:14 pm

trainmaster wrote:Moving objects :?


So, should we do Zeroeditor animation or should it be like an animated door.

Private
User avatar
Posts: 43
Joined: Thu Sep 20, 2007 1:03 pm

Re: Upper City?

Postby The Duke » Tue Jul 01, 2008 7:18 pm

trainmaster611 wrote:Moving objects :?

Sounds like a good idea, but you're going to need a lot of tall buildings first. And at the same time, this might kill the activity on the ground level. Now everyone will build tall buildings and no one is ever going to walk on the ground :lol:



Well your train is on ground level, so people will go to the ground to travel distances and stuff. So I think some people would still be walking around on the ground :D

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 1353
Joined: Tue Jul 10, 2007 4:10 pm

Re: Upper City?

Postby RepSharpshooter » Tue Jul 01, 2008 7:22 pm

Crazy_Ewok wrote:
trainmaster wrote:Moving objects :?


So, should we do Zeroeditor animation or should it be like an animated door.


Either would work, honestly ze anims are way easier to do (if you don't have the full xsi). A lot of people would still walk on the ground, cause that's where most of the action is at.

So who do we got:
-RepSharpshooter
-Challenger
-Maveritchell?
-Crazy_Ewok?


Also we need to standardize a height for the upper city walkway. I'm thinking probably somewhere between 100-200 meters off the ground. Please let me know how tall your building is. The walkway does not have to go to the way top of your building. Rather, it can go to a door halfway up, like a second entrance.

Jedi Admin
User avatar
Posts: 7421
Joined: Mon Aug 21, 2006 11:03 pm

Re: Upper City?

Postby Maveritchell » Tue Jul 01, 2008 7:28 pm

My upper floor, with the added base, is going to max out at 80m. I could probably stand to have the "upper city" a bit higher than that, but I can't stretch my building up much more, so I'd just be adding a catwalk or elevator up.

2008 Most Original Avatar
User avatar
Posts: 3101
Joined: Sun Aug 20, 2006 5:55 pm
Location: X-Fire: caleb1117 ಠ_ಠ
Projects :: No Mod project currently.
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Upper City?

Postby Caleb1117 » Tue Jul 01, 2008 7:34 pm

How many of those "public use" buildings of yours are tall enough Rep?

I know your main building is, jedi temple is. What about the Apartments? Hospital?

Sounds really cool, lol, upper city bar.

Hoth Battle Chief
User avatar
Posts: 3401
Joined: Sun Aug 20, 2006 9:25 am

Re: Upper City?

Postby Dohnutt » Tue Jul 01, 2008 7:58 pm

What about the prefab pack? Shouldn't it have some sort of tall building in it if we're gonna do this?

Hoth Battle Chief
User avatar
Posts: 3352
Joined: Thu Jan 24, 2008 7:03 pm
xbox live or psn: fluffytherc

Re: Upper City?

Postby Fluffy_the_ic » Tue Jul 01, 2008 8:31 pm

I'll get started on a really tall building soon. Possibly a construction site <insert Zerted's avatar here>

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 2267
Joined: Sat May 13, 2006 12:34 am
Location: Origin name GT_FragMe
Projects :: Not sure keep changing my mind.
Games I'm Playing :: F1 and SWBF
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Upper City?

Postby FragMe! » Tue Jul 01, 2008 8:41 pm

Sounds good

@train I am surpised at you I thought with an upper city level you didn't think of a high level monorail.


As for elevators, animating them in ZE is the best and easiest way to ensure the collisions work correctly.

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 1353
Joined: Tue Jul 10, 2007 4:10 pm

Re: Upper City?

Postby RepSharpshooter » Tue Jul 01, 2008 10:20 pm

I'm putting the upper city at 175 meters above the ground. That is a height that is compatible with all 3 buildings I have in so far. I had to do some tweaking, but it works out. Proceeding with the modeling of the upper level streets. Please adjust your building to have an open access at 175 meters :)

also, if you send me your layer asap, I'll be able to custom fit the upper level to the buildings in ZE via the ze obj export.

Jedi Admin
User avatar
Posts: 7421
Joined: Mon Aug 21, 2006 11:03 pm

Re: Upper City?

Postby Maveritchell » Tue Jul 01, 2008 10:33 pm

I may have been mistaken about the height of my building. I underestimated it and by my approximation it stands at about 90-100 meters. However, its top level is about the height of that platform you're showing in the picture in the first post (assuming that building is the same as the building in the downloadable DMI world, heightwise). So what's the deal?

Hoth Battle Chief
User avatar
Posts: 3520
Joined: Sun Dec 09, 2007 11:45 pm
Location: A Certain Box Canyon
Projects :: No Mod project currently.
Games I'm Playing :: Minecraft

Re: Upper City?

Postby Grev » Tue Jul 01, 2008 11:07 pm

I may need some platforms, but they could be great for just a hangout area, the more free hangout for modders and all folks alike type of thing. And then have some taller platforms for the houses, that could lead down to hangout areas.

Sith Lord
User avatar
Posts: 1779
Joined: Thu Aug 24, 2006 5:22 pm
Location: Building a railway to Coruscant

Re: Upper City?

Postby trainmaster611 » Wed Jul 02, 2008 12:50 am

RepSharpshooter wrote:
Crazy_Ewok wrote:
trainmaster wrote:Moving objects :?


So, should we do Zeroeditor animation or should it be like an animated door.


Either would work, honestly ze anims are way easier to do (if you don't have the full xsi). A lot of people would still walk on the ground, cause that's where most of the action is at.

So who do we got:
-RepSharpshooter
-Challenger
-Maveritchell?
-Crazy_Ewok?


Also we need to standardize a height for the upper city walkway. I'm thinking probably somewhere between 100-200 meters off the ground. Please let me know how tall your building is. The walkway does not have to go to the way top of your building. Rather, it can go to a door halfway up, like a second entrance.



I'll try to make an upward extension. I can't garantee it though.

And I like frag's idea, can I make an elevated train for moving around the upper levels? :D

2nd Lieutenant
User avatar
Posts: 405
Joined: Fri Jan 25, 2008 3:11 pm
Location: Location Location.

Re: Upper City?

Postby PsYcH0_]-[aMsT3r » Wed Jul 02, 2008 2:27 am

Hmm I know we want to make this really original, but we could maybe use bespin buildings. But i think ill stick with ground buildings myself since in a slow modeler lol.

Jedi
User avatar
Posts: 1008
Joined: Sun Mar 12, 2006 7:16 pm
Projects :: Space - Boarding Action
xbox live or psn: No gamertag set

Re: Upper City?

Postby MercuryNoodles » Wed Jul 02, 2008 4:28 am

Oh, no. I'm not making a tall building at all. :P

Btw, ignore my question in the PM. I'll add the access as part of my design sketches.

Next

Return to The Dynamic Project

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest