How to Get Started

For discussion, WIPs, and downloads of the DMI (Dynamic Map Idea)

Moderator: Moderators

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 1353
Joined: Tue Jul 10, 2007 4:10 pm

How to Get Started

Postby RepSharpshooter » Thu Jun 26, 2008 9:21 am

Getting Started

First specify in this thread which available lot you want:

Hidden/Spoiler:
Image


Caleb1117 - B1
Master Saitek - C4
Fluffy_the_ic - J2
Grev - G3
tsurugi13 - K4
Fingerfood - D3
Maveritchell- B2
[RDH]Zerted - B4
YJJ - A4
Taivyx - D1
Teancum - B3
MercuryNoodles - A2
trainmaster611 - D2
SlyCoopersButt - I3
Karnage - I1
Thunder - I4
FragMe! - O2
Blade - J3
Wazmol - H3-4
1z2x3c - I2
redgroupclan -G4
crazy_ewok - A1
Syth - A3
theITfactor - F4
Aman/Pinguin- J4
PsychoHamster- F1
Xavious - M2
Challenger33 -C3
Typoe99 - N2
MandeRek - N1 -etc
Hebes24 - M1
Dohnutt - M3
Delta47 - M4
Eggman - F3
PsYcH0_]-[aMsT3r - F1
Aman/Pinguin - J4
Epm01 - O4

Main world folder:
Then, download the main world folder http://files.filefront.com/data+DMIzip/ ... einfo.html

What to do after that:
  1. Make a new world with the modtools (run from start menu), called DMI, with it's only mode being Hero Assault.
  2. Paste in the World and Common folder from the file you downloaded.
  3. ]In ZE, go to the Change: next to layers and it'll open the layer dialog box.
  4. Hit the "new" button.
  5. Right click on the new layer and rename it to your name.
  6. Always work in this layer, not the BASE layer, make sure you change it everytime you start up.

To make your layer work ingame:
  1. Open ZE, load dmi.wld
  2. Click the Game Modes: CONFIGURE button. (by the layer thing)
  3. Under common layers, REMOVE YOUR LAYER THAT YOU CREATED. (don't worry, this doesn't delete it)
  4. Click on ELI under mode name.
  5. Under "Layers Used" click "add"
  6. Select the layer that you created, ex. DMI_Karnage
  7. Click the update REQ and Mode REQ button.
  8. Save world.

When you're done, send me a zipped folder that contains:
  • a msh folder including any new mesh you added
  • an odf folder including any new odf you added
  • world1 including your .lyr file


Released Assets

Prefab Pack Released
A variety of models to help you fill your lot.

Note: if you modify any of these objects in any way, you MUST rename the msh, rename the tga, hex edit the msh to reference the renamed tga and rename the odf. Or else we'd paste over each other's stuff. If you fail to follow this direction, I will simply disregard the contents you give me (as it would compromise the entire level).

Image

Stairs:
Image

Sith Master
User avatar
Posts: 2786
Joined: Mon Jun 12, 2006 3:46 pm

Re: How to Get Started

Postby Xavious » Thu Jun 26, 2008 9:45 am

I think I'll go ahead and take lot M2.

Hoth Battle Chief
User avatar
Posts: 3352
Joined: Thu Jan 24, 2008 7:03 pm
xbox live or psn: fluffytherc

Re: How to Get Started

Postby Fluffy_the_ic » Thu Jun 26, 2008 9:48 am

The stairs are insanely useful, so for anyone making their own stairs, don't bother.

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 1353
Joined: Tue Jul 10, 2007 4:10 pm

Re: How to Get Started

Postby RepSharpshooter » Thu Jun 26, 2008 9:51 am

Xavious wrote:I think I'll go ahead and take lot M2.


Added, nice to have you with us :)

Fluffy_the_ic wrote:The stairs are insanely useful, so for anyone making their own stairs, don't bother.


Yep, simple but effective.

Jedi
User avatar
Posts: 1130
Joined: Sun Dec 23, 2007 12:07 am
Location: MI, USA
Games I'm Playing :: BioShock
xbox live or psn: Delta811

Re: How to Get Started

Postby Delta 47 » Thu Jun 26, 2008 11:06 am

I'd like to get into this project since I finally got Zero Editor to work through 3D Analyze, but I don't know how to model anything so does anyone know of some free 3D models I can use?

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 1353
Joined: Tue Jul 10, 2007 4:10 pm

Re: How to Get Started

Postby RepSharpshooter » Thu Jun 26, 2008 11:13 am

RepSharpshooter wrote:Prefab Pack Released
A variety of models to help you fill your lot.

Note: if you modify any of these objects in any way, you MUST rename the msh, rename the tga, hex edit the msh to reference the renamed tga and rename the odf. Or else we'd paste over each other's stuff. If you fail to follow this direction, I will simply disregard the contents you give me (as it would compromise the entire level).


You could try those.

2nd Lieutenant
User avatar
Posts: 405
Joined: Fri Jan 25, 2008 3:11 pm
Location: Location Location.

Re: How to Get Started

Postby PsYcH0_]-[aMsT3r » Thu Jun 26, 2008 11:24 am

Hmm so can we choose if make our own models or use the Prefab pack?

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 1353
Joined: Tue Jul 10, 2007 4:10 pm

Re: How to Get Started

Postby RepSharpshooter » Thu Jun 26, 2008 11:46 am

You don't have to use the prefab pack. It's just there for people who can't model.

Basically you can do anything you want with your lot, as long as it fits with the rest of the city. A good rule is to keep it modern city/ star wars themed.

Sith Master
User avatar
Posts: 2652
Joined: Sat Jun 03, 2006 5:15 pm
Location: In An Epic Space Battle!

Re: How to Get Started

Postby Hebes24 » Thu Jun 26, 2008 12:07 pm

Ah, What the Heck? I might as well break out my old Modtools for this awesome project. I'll take Lot M2. It looks like it's in a good neighborhood.

2nd Lieutenant
User avatar
Posts: 405
Joined: Fri Jan 25, 2008 3:11 pm
Location: Location Location.

Re: How to Get Started

Postby PsYcH0_]-[aMsT3r » Thu Jun 26, 2008 12:25 pm

Xavious took M2 just now i think...

Kinda off-topic: Im making a magical flat thingy with a donut shaped thing or something on the roof! (Dont worry it wont look too stupid :P)

Sith Master
User avatar
Posts: 2652
Joined: Sat Jun 03, 2006 5:15 pm
Location: In An Epic Space Battle!

Re: How to Get Started

Postby Hebes24 » Thu Jun 26, 2008 2:36 pm

Oh, whoops. I meant the lot right beside Xavious's, which is M1.

General
User avatar
Posts: 784
Joined: Thu Apr 13, 2006 8:46 pm
Location: happy fun island

Re: How to Get Started

Postby Syth » Thu Jun 26, 2008 2:55 pm

I just remembered, isn't there a total object limit for a world? If so each lot should have a object limit to prevent the limit from exceeding.

2nd Lieutenant
User avatar
Posts: 405
Joined: Fri Jan 25, 2008 3:11 pm
Location: Location Location.

Re: How to Get Started

Postby PsYcH0_]-[aMsT3r » Thu Jun 26, 2008 3:10 pm

I think there will be quite big objects but not that many of them but i agree with Syth. I myself will try and keep my objects as low as possible.

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 1353
Joined: Tue Jul 10, 2007 4:10 pm

Re: How to Get Started

Postby RepSharpshooter » Thu Jun 26, 2008 3:31 pm

Syth wrote:I just remembered, isn't there a total object limit for a world? If so each lot should have a object limit to prevent the limit from exceeding.


I crunched the numbers, It'd be wise to stay around/below 25 objects per lot. I'd say keep it low for now, then when we get further we can increase it if there's room.

Private
User avatar
Posts: 32
Joined: Sat Dec 01, 2007 6:07 pm

Re: How to Get Started

Postby Typoe99 » Thu Jun 26, 2008 8:07 pm

Ill take N2 i guess

Lieutenant Colonel
User avatar
Posts: 543
Joined: Mon Dec 17, 2007 6:16 pm
Location: Battling the ISA menace on Helghan.

Re: How to Get Started

Postby tsurugi13 » Thu Jun 26, 2008 9:51 pm

Mind if I change mine to K1?

Lieutenant General
User avatar
Posts: 726
Joined: Wed Aug 23, 2006 3:44 pm
Location: Building a legion of papercraft models.
Projects :: No Mod project currently.
xbox live or psn: No gamertag set

Re: How to Get Started

Postby Challenger33 » Fri Jun 27, 2008 1:44 am

I just wanted to say that although it's not mentioned on the list, it is in the diagram-lot C3 is "mine". :P

Hoth Battle Chief
User avatar
Posts: 3401
Joined: Sun Aug 20, 2006 9:25 am

Re: How to Get Started

Postby Dohnutt » Fri Jun 27, 2008 1:39 pm

I'll be with Xavious and Hebes, M3 :)
This mod looks amazing, btw...

Um, I don't have ZE installed and right now, if I install anything, my Dad will flip, so do you think someone could do the whole ZE thing for me? :lol: Please? I really wanna be in this..

Jedi
User avatar
Posts: 1130
Joined: Sun Dec 23, 2007 12:07 am
Location: MI, USA
Games I'm Playing :: BioShock
xbox live or psn: Delta811

Re: How to Get Started

Postby Delta 47 » Fri Jun 27, 2008 3:04 pm

Dohnutt wrote:Um, I don't have ZE installed and right now, if I install anything, my Dad will flip, so do you think someone could do the whole ZE thing for me? :lol: Please? I really wanna be in this..
Odd, the same thing happened to me, my parents uninstalled all of my games off of my PC the other day and they won't let me reinstall anything including the mod tools, and that was right when I finished my lot M4 :cry:

Hoth Battle Chief
User avatar
Posts: 3352
Joined: Thu Jan 24, 2008 7:03 pm
xbox live or psn: fluffytherc

Re: How to Get Started

Postby Fluffy_the_ic » Fri Jun 27, 2008 4:01 pm

That is insanely evil. Geez, you don't have battlefront anymore either? Is it yours-yours, or yours-theirs? If it's yours-yours, man, that's unfair. [idea] Sign up for a video game designing camp and use that as an excuse to reinstall ZE and stuff. Say ZE is for help with actually designing it, and the games are for observation and ideas.[/idea]

Next

Return to The Dynamic Project

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest