Pandemic addon not working in Foundation 5.11 [Solved]

How to create models in XSI and other 3D applications and make them work in Battlefront 1 & 2. Post models, tips for application usage and share anything XSI, 3DMax, SketchUp, etc.

Moderator: Moderators

Sith Master
User avatar
Posts: 2768
Joined: Tue Oct 02, 2007 10:51 am
Location: Ghosting around GT
Projects :: Battlefront Zer0
Games I'm Playing :: SWTOR
xbox live or psn: No gamertag set

Pandemic addon not working in Foundation 5.11 [Solved]

Postby MandeRek » Sun Apr 06, 2008 4:09 pm

I made a huge decission, and i purchased XSI.... I'm possible to export now, i would say.. It costed me 2 years of work, and also some skill to convince my parents, but okay! I can export! :D

This is my error with the exporting:

Hidden/Spoiler:
Image


It says:

ActiveX part can't make object : (and then you can read :P )

Help? :?

2008 Best Amateur Avatar
User avatar
Posts: 256
Joined: Wed Jan 23, 2008 6:49 pm
Location: Somewhere in the Midwest

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby Crazy_Ewok » Sun Apr 06, 2008 8:23 pm

This may sound stupid but, did you make a dummyroot and branch select and all that stuff. If you did then maybe you should ask someone else for their addon? Anyways, congratulations on purchasing XSI.

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 3294
Joined: Mon Aug 21, 2006 6:23 am

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby AceMastermind » Mon Apr 07, 2008 3:25 am

Congratulations on your purchase, i'm not sure why you get that error, i've never experienced it, but this is line 81 in the script:
Code: Select all
Set Obj=CreateObject("XSI2MSHExporter3.XSISceneExporter3")


Let's see your hierarchy and how you exported the object.

Sith Master
User avatar
Posts: 2768
Joined: Tue Oct 02, 2007 10:51 am
Location: Ghosting around GT
Projects :: Battlefront Zer0
Games I'm Playing :: SWTOR
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby MandeRek » Mon Apr 07, 2008 10:35 am

I do know how to export.. I've been moddeling for a while now! The line is the same. The problem MIGHT be (that's what Frag and i think) that i can't run RunMeOnce.bat from the addon directory. We think it's necessary, but windows shuts it down. This bat adds PandemicBF2Exporter.dll to the register.. Anyone know how to fix this bat problem, or do it manually?

I've got Vista Basic btw; never had any ActiveX problems though (please don't reply with windows vista sucks or something like that)

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 3294
Joined: Mon Aug 21, 2006 6:23 am

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby AceMastermind » Mon Apr 07, 2008 11:06 am

MandeRek wrote:I've got Vista Basic btw; never had any ActiveX problems though

That might be where the problem is, Vista is known to have quite a few issues at this stage, XSI 5.11 is an older version and you have it installed on the newest OS with an xsiaddon designed around the XP era.
I'm using XP, can anyone here confirm that the msh exporter works on Vista?

High General
User avatar
Posts: 895
Joined: Sat Sep 02, 2006 6:47 pm
Location: London
Projects :: Thinking...
Games I'm Playing :: Black Ops

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby wazmol » Mon Apr 07, 2008 11:43 am

It may or may not be that Ace'...

I once did have vista installed and it worked fine, so that problem wasn't there for me...

Could be something else however...

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 3294
Joined: Mon Aug 21, 2006 6:23 am

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby AceMastermind » Mon Apr 07, 2008 1:53 pm

Yeah, I was just taking a stab in the dark there, but some people are also able to run ZE on Vista and some are not.....but based on what you said, I guess that confirms Pandemic's xsiaddon installed in XSI 5.11 on Vista works, so that might not be his problem.

Sith Master
User avatar
Posts: 2768
Joined: Tue Oct 02, 2007 10:51 am
Location: Ghosting around GT
Projects :: Battlefront Zer0
Games I'm Playing :: SWTOR
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby MandeRek » Mon Apr 07, 2008 3:48 pm

I'll just download the full 5.11, if possible with my key, and then i install that on my c drive..

Please don't lock this; I'll say so if it works

High General
User avatar
Posts: 895
Joined: Sat Sep 02, 2006 6:47 pm
Location: London
Projects :: Thinking...
Games I'm Playing :: Black Ops

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby wazmol » Mon Apr 07, 2008 4:10 pm

AceMastermind wrote:Yeah, I was just taking a stab in the dark there, but some people are also able to run ZE on Vista and some are not


Fair enough mate, i understand that cause ZE didnt work on my pc when i had vista aswell, *part of the reason i uninstalled it*

Sith Master
User avatar
Posts: 2768
Joined: Tue Oct 02, 2007 10:51 am
Location: Ghosting around GT
Projects :: Battlefront Zer0
Games I'm Playing :: SWTOR
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby MandeRek » Tue Apr 08, 2008 10:02 am

Well, i deinstalled XSI, downloaded the full version, inserted my key, and installed it on my C:/ drive but still EXACTLY the same error.. Does someone know maybe about ActiveX? It's getting frustrating..

FragMe noticed something about DirectX as well, someone? Please help! :(

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 3294
Joined: Mon Aug 21, 2006 6:23 am

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby AceMastermind » Tue Apr 08, 2008 10:15 am

I don't know what to tell you, check your event log in the Event Viewer for warnings or anything out of the ordinary.

Sith Master
User avatar
Posts: 2768
Joined: Tue Oct 02, 2007 10:51 am
Location: Ghosting around GT
Projects :: Battlefront Zer0
Games I'm Playing :: SWTOR
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby MandeRek » Tue Apr 08, 2008 2:34 pm

Yeah I'm sorry.. This event viewer doesn't really help.. I might check if it works on another pc, and I'll try to deinstall direct X 10, that was Frag's suggestion.. I might find a ActiveX update somewhere as well.. Strange no one had this error before.. Are there other XSI programs which can export with the XSIADDON? Maybe they work, and I've got a key anyway!

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 2267
Joined: Sat May 13, 2006 12:34 am
Location: Origin name GT_FragMe
Projects :: Not sure keep changing my mind.
Games I'm Playing :: F1 and SWBF
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby FragMe! » Tue Apr 08, 2008 4:18 pm

MandeRek
Go to the link you sent the other day, but in there it links to another site which lets you know which thing to change.
I wouldn't uninstall directx10 just yet.
I may be on Xfire for a short time tonight I will talk to you if I am.

Sith Master
User avatar
Posts: 2768
Joined: Tue Oct 02, 2007 10:51 am
Location: Ghosting around GT
Projects :: Battlefront Zer0
Games I'm Playing :: SWTOR
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby MandeRek » Tue Apr 08, 2008 4:56 pm

Ok Frag, I'll check, though i did not understand anything! Might see you this eve then! :)



Here is an interesting thing:

http://www.kxcad.net/Softimage_XSI/Softimage_XSI_SDK_Portal/abo448048.htm#Rabo14598

As far as i see, it's about jscript and ActiveX, both things named in my error.. It only doesnt make sense to me, so i hoped someone could help me? :|


EDIT
Well, the Softimage help desk (Steve) helped me out, so I'm very happy! :D

One problem though; i can't seem to import obj, or .xsi (exported with XSI 6 crosswalk).. No error, but when i press it in file>import, nothing happens :?

Thanks for all help btw; I'm happy to export now! :D

Edit: I also can't find this obj addon.. Can someone post a direct link? :?

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 2267
Joined: Sat May 13, 2006 12:34 am
Location: Origin name GT_FragMe
Projects :: Not sure keep changing my mind.
Games I'm Playing :: F1 and SWBF
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby FragMe! » Wed Apr 09, 2008 3:23 pm

So what was it, share with the rest of us so if someone has a similar problem they can fix it. :D Glad to see you got it going.

For XSI export from Modtools 6 you need to use Crosswalk to export.
Image
use these settings on the export.

With OBJ import the stock obj importer doesn't work so well if at all, if you go to the XSI site there should be an updated obj addon.

Sith Master
User avatar
Posts: 2768
Joined: Tue Oct 02, 2007 10:51 am
Location: Ghosting around GT
Projects :: Battlefront Zer0
Games I'm Playing :: SWTOR
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby MandeRek » Wed Apr 09, 2008 4:03 pm

How to solve this problem: (a Vista and Windows 7 problem)

Run RunMeOnce.bat from:
    c:\users\%your_user_name%\Softimage\%XSI_Version%\Addons\PandemicBF2
If windows shuts it down, press Start and type cmd.
Now in the search results it shows cmd.exe
RIGHT click on it and from the context menu select 'run as administrator'.
It'll open the command prompt, type this:
Code: Select all
Regsvr32 c:\users\%your_user_name%\Softimage\%XSI_Version%\Addons\PandemicBF2\Application\bin\nt-x86\PandemicExporter.dll

Then, it will say it is succesfully loaded. If not, post error here or pm me.




@FragMe!: Thanks about the obj thing. I did now about crosswalk; someone has been exporting my models for a year ;)
How can i import into 5.11 a crosswalked file? When i press import>dotXSI or import>dotXSI5 nothing happens :?

Edit: Can someone post a direct link to this obj addon download? Or upload the file? I can't find it :?

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 3294
Joined: Mon Aug 21, 2006 6:23 am

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby AceMastermind » Wed Apr 09, 2008 4:47 pm

Glad to see you got it fixed, Stephen tends to get things sorted out quickly.
You can find the obj xsiaddon in Netview, but if you have the Roadkill plugin installed there may be conflicts when trying to run Roadkill interactively.

Sith Master
User avatar
Posts: 2768
Joined: Tue Oct 02, 2007 10:51 am
Location: Ghosting around GT
Projects :: Battlefront Zer0
Games I'm Playing :: SWTOR
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working

Postby MandeRek » Wed Apr 09, 2008 4:51 pm

Nope, no roadkill installed.. shall i reinstall this addon? I cant find i though :?

Also, suddenly, XSI is not starting correct. I can see the upper bar, with File, Edit etc, but the rest, where the viewports should be, is gray.. Maybe i need to restart my pc; havent done that in a month :|

Gametoast Staff
User avatar
Posts: 2267
Joined: Sat May 13, 2006 12:34 am
Location: Origin name GT_FragMe
Projects :: Not sure keep changing my mind.
Games I'm Playing :: F1 and SWBF
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working [solved]

Postby FragMe! » Wed Apr 09, 2008 8:04 pm

The thing with the XSI import is you don't use cakewalk to do it just do a normal XSI import.

Sith Master
User avatar
Posts: 2768
Joined: Tue Oct 02, 2007 10:51 am
Location: Ghosting around GT
Projects :: Battlefront Zer0
Games I'm Playing :: SWTOR
xbox live or psn: No gamertag set

Re: XSI- Purchased Foundations 5.11, addon not working [solv

Postby MandeRek » Thu Apr 10, 2008 3:21 pm

Ok people, when I fixed the exporter, and shut down XSI, the next time i opened it, i got this:

Hidden/Spoiler:
Image


Anyone got this before? I do not mean the red line, i mean the gray screen.. Are there btw other XSI version who support the addon? Thanks in advance!

Next

Return to 3D Modeling & Animation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest